dijous, d’abril 24, 2008

Premi al més ràpid 16 (1r d'ESO)

En Jeroni ha fet diversos intents per fer punteria, amb tres dards cada vegada, a una diana amb tres zones, cadascuna de les quals dóna una determinada puntuació. En el primer intent ha obtingut 29 punts, en el segon 43 i en el tercer 47. Quina puntuació correspon al quart intent?.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

jo ho he sumat les tres puntuacions i m'ha donat 119i ho he dividit en 3(fletxes)i m'ha donat 39.66.jo crec que el resultat final es 39.66.

Anònim ha dit...

hola! sóc l'Óscar de 1rD.

Jo he restat 29 a 43 i m'ha donat 14 de diferencia i després he calculat la diferència de 43 i 47 i l'he restat i em dona 9, llavors 9 menys 5 de diferència em dona 4 per lo tant se li ha de sumar 4 punts i dona 52.


Gràcies.


óscar

Adèu.

Anònim ha dit...

Falten uns quants "perquès", no?. Fas moltes coses però no es veu clar l'objectiu amb que ho fas. I no dic que el que fas no sigui prou interessant eh?.

Anònim ha dit...

Hola joan.Aquest era complicadet.
Primer he calculat la diferencia que hi ha entre els colors.
Entre blau i verd:4.
Entre verd i vermell:7
Entre vermell i blau:11.
Mirant la tercera diana he sumat 7 al resultat per tant ara es com si hi haguessin 3 vermells.ho he dividit entre 3 i m'ha donat 18 que es el que val un vermell.
Seguint el mateix metode he descobert que el blau val 7 i el verd val 11.Ara nomes hem de sumar un de cada i tindrem el resultat que es 36.

Anònim ha dit...

No sé mucha matemática, pero lo veo más sencillo:

Si la primera diana son 29 puntos, solo hago la diferencia con la segunda de 43 puntos (14 puntos) y lo divido entre 2 (7) para simplemente quitarle esos 7 puntos a la segunda diana de manera que tengo la cuarta: 36 puntos.

Saludos, y un blog muy interesante por cierto ;)

Anònim ha dit...

Molt bé Àlvar ... has tornat a triomfar. Felicitats!.

Saps ... diuen que fer matemàtiques és com entrar en una habitació tota fosca en què estàs constantment topant amb els objectes que no pots veure. Fins que trobes l'interruptor! ... i aleshores ho veus tot clar.

El problema? ... que la propera habitació torna a estar completament a les fosques!.

Felicitats

Anònim ha dit...

Anónimo participante,

gracias por tu participación i por tu comentario.

Considerate como en tu casa!.