divendres, de setembre 14, 2007

Premi al més ràpid - 1 (1r d'ESO)

Quantes piràmides vermelles calen per equilibrar la darrera balança?



(si saps la resposta escriu un comentari en aquesta entrada amb el teu resultat, el teu nom i, si et veus amb cor, una petita explicació de com l'has trobat)

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola sóc l'Óscar, he estat mes de 2 hores davant de la pantalla i no he trobat cap solució, crec que aquest problema és impossible. Moltes gràcies. Adeu

Anònim ha dit...

Hola Óscar. Escolta ... que un xaval de 12-13 anys sigui capaç de "barallar-se" amb un problema de matemàtiques durant dues hores té molt de mèrit!. Felicitats.

És veritat que el problema no és fàcil ... però no és impossible!. Així que, ja ho saps: paper, llapis i ganes de pensar!.

Sort!.

Anònim ha dit...

Hola una altre vegada sóc jo l'Óscar he estat una altre estona més i crec que ara si que he trobat la solució: Faltarien 2 piràmides vermelles per equilibrar la bola groga i per trobar-ho he fet això: Tenint en compte que 3 piramides vermelles són un cub i la bola groga + con blau = cub i cub blau + piràmide vermella = bola groga. La solució es posar 2 piràmides vermelles per que la piràmide vermella i el con blau pesen igual. Gràcies una altre vegada. Adeu.

Anònim ha dit...

Però jo no veig d'on surt això de que la piràmide vermella i el con blau pesen igual!.

Anònim ha dit...

hola !!
sóc la Nora de 1-E.
he intentat fer el problema y no m'ha sortit. però ho intentaré fer aquest cap de setmana. segur que el dilluns està fet!!
ho això crec ...
adeuuuu !!!

Anònim ha dit...

jo crec que te raó l'Oscar.
jo li he posat numeros a les figures.
despres de varies combinacion només he trobat aquesta solució.
no posa en cap lloc que no puguin pesar el mateix. la meva sol·lució és:
- el quadrat -> 3
- la esfera -> 2
- el con -> 1
- la piràmide -> 1

el meu resultat és = 2 piràmides

Anònim ha dit...

he pogut fer el problema avants del cap de setmana !!! yupi !!!
adeu !!!

Anònim ha dit...

Nora, la idea de posar números està molt bé!. Resoldre problemes per tanteig és una estratègia molt natural que has fet servir de conya!. Felicitats.

A veure si es pengen més arguments ...

Anònim ha dit...

però llavors està bé o no ¿?
tinc premi o no ¿?
adeu !!
bon cap de setmana !!

Anònim ha dit...

Si Nora, està bé.

L'Óscar també ho havia fet bé.

Però vull animar a més gent a que el resolgui i expliqui de quina manera ho ha fet. Tu ho has fet per tanteig però poden haver altres arguments que val la pena conèixer.

Anònim ha dit...

Ola joan em se la resposta pero he vingut una mica tard aun aixi ho dic:
cub/3 la esfera/2 el cono/1 i la piramide/1.


adeu!!!!!!

Anònim ha dit...

hola joan soc l'Àlvar de 1erA i em sembla que se la solució:per equilibrar un quadrat calen una esfera i un con o tres piramides per lo tant una esfera no equilibraria tres piramides i dono per suposat que mes tampoc, una piramide necessita un con per equilibrarse amb l'esfera per lo tantuna piramide tampoc pot ser, crec que la resposta es 2 piramides